Hockeydames winnen olympische goud na winst op China!

Marc Lammers (coach Hockeydames): ‘bij de olympische finale van 2008 in Beijing tegen China was er enorm veel herrie in het stadion doordat alle toeschouwers 2 langwerpige ballonnen hadden gekregen die ze tegen elkaar konden slaan.

Een van mijn assistenten zei tegen me: “Oei, Marc, ze zijn allemaal tegen ons. ”Ik zei: “Nee, dat is juist geweldig, een enorm stomme fout van de Chinezen. Wij zijn namelijk veel zelfbewuster en zelfsturend en zij niet, zij zijn coach gestuurd.” En inderdaad, door dat lawaai konden de Chinese speelsters hun coach niet meer horen. Hij stond de hele wedstrijd te roepen maar was in het hele veld niet te verstaan.’

Lammers had als teamleider zoveel energie gestoken in het zelfsturend vermogen van zijn team, waardoor hij de samenwerking op dit beslissende moment aan de dames in het veld kon overlaten. Zijn teamleden voelden dat hij ze vertrouwde. Bleef het spannend? Ja! tot de laatste seconde. Maar Lammers had een cruciale stap gezet in leiderschap: “Haal het beste in je teamleden naar boven en laat ze in de samenwerking zoveel mogelijk van elkaars kwaliteiten gebruik maken, waarna die puzzel in elkaar kan grijpen als één geoliede machine. Daarna moet je loslaten en durven te vertrouwen op het proces dat je in jouw team hebt ontketend en wees niet bang voor gevolgen die je toch niet in de hand hebt.

Lammers wist dat hij slechts de architect was van zijn team. Daardoor was hij in staat om het proces van samenwerking binnen zijn team los te laten zodat deze samenwerking op een organische wijze binnen het team kon ontstaan: Er ontstond flow in het team. Iedereen was in het moment. Er was even geen besef meer van tijd en ruimte.

Nederland won op die beslissende finale olympisch goud.

Met een leider die door het lawaai “niet goed zijn werk kon doen” won Nederland met 2-0!

 

Heb jij zelf wel eens het verschil meegemaakt tussen een strak aangelijnd team en een team waar teamleden uit zichzelf gebruik maken van elkaars kwaliteiten? Of denk je dat een zelfsturend team een illusie is? Kijk dan op de pagina van De SCANteamdesk.

Denk jij dat de SCANteamdesk jouw team kan helpen om veel meer gebruik te maken van elkaars kwaliteiten? Of heb je nog vragen?

Heb jij ook zo’n bovenstaande ervaring meegemaakt in je team?
Deel dan jouw ervaringen in onderstaand commentaarveld. En hier kun je natuurlijk ook je vraag kwijt.

Vind je dit artikel waardevol? Deel hem dan met jouw netwerk.
Dit kan door middel van de sociale media knoppen hieronder, zodat ook de mensen in jouw netwerk profiteren.

Bron: Twaalf topcoaches over succesvol management

Wil je meer informatie? Bekijk de teamtrainingen.