Probleem in de samenwerking

Misschien herken je het wel…
Je communiceert zo helder mogelijk jouw boodschap.
Maar de ander begrijpt iets anders dan jij had bedoeld.
Je voelt je beiden gefrustreerd en onbegrepen.
Er wordt nog niet optimaal gebruik gemaakt van teamrollen.

Waarom gaat het mis?

Het gaat mis in de goede samenwerking wanneer jij je er niet van bewust bent dat je collega in een heel andere wereld leeft dan jij en dus ook een heel andere stijl (kleur) van communiceren heeft.

Oplossing: Spreek de TAAL van je collega!

Als je de ander niet meer behandelt zoals jezelf graag behandeld wilt worden, maar behandelt zoals de ander behandeld wil worden. Zou de samenwerking dan niet met sprongen vooruit gaan? De SCANmethode helpt je om op deze doeltreffende manier te communiceren.

Maak goede samenwerking eenvoudig

De SCANmethode is ontwikkeld om de goede samenwerking met teamrollen eenvoudig te maken. Aan de hand van vier kleuren weet je snel wat jouw gedragstype is en die van je collega zodat je kunt aansluiten bij de wereld van elkaar:

teamrollen

 

Maar de SCANmethode gaat nog veel verder. Hoewel alle belangrijke kennis op het gebied van communicatie en teamwerk in de training zijn verwerkt, behandelen wij geen dikke trainingssyllabus , maar alleen die zaken die cruciaal zijn voor de samenwerking binnen jouw team. Doordat deze krachtige tools eenvoudig zijn toe te passen, is de kans veel groter dat je teamleden deze tools ook daadwerkelijk in de praktijk gaan Gebruiken.

Neem contact op voor een GRATIS presentatie

Van SCANelkaar naar > KENelkaar

Als je de QRcode van onderstaande personen scant met je smartphone of gewoon op de foto klikt met je muis, dan zie je meteen wat zijn of haar gebruiksaanwijzing is. Als jouw teamleden ook elkaars gebruiksaanwijzing zouden weten en ook daadwerkelijk gaan gebruiken, zou de samenwerking dan niet met sprongen vooruit gaan?

Van herkenning naar erkenning

Je team bestaat uit unieke mensen. Om optimaal samen te werken is het belangrijk dat teamleden elkaar goed kennen. Zo ontstaat er vertrouwen en verbinding in je team. Middels de SCANteamdesk komen je teamleden snel achter hun eigen gebruiksaanwijzing en die van de andere teamleden:

goede samenwerking

Wanneer het team volgens de SCANmethode werkt, dan zullen ze zich minder aan de ander ergeren (aan zaken waar ze zelf beter in zijn), maar juist gebruik maken van de kwaliteiten van de ander (waar ze zelf niet goed in zijn).  Echt teamwerk!

Resultaat

Als je teamleden optimaal gebruik maken van teamrollen en elkaars kwaliteiten wordt het team effectiever en ontstaat er meer plezier in de samenwerking.
Daardoor gaat de algehele performance door goede samenwerking van het team omhoog.

teamwerk

Als je twijfelt over de resultaten dan is de training gratis, alleen verwachten wij dan wel 50% van de toegenomen winst van het 1e Jaar na de training.

Maak een afspraak

SCANmethode is onderdeel van:

Voor een overzicht van de trainingen ga naar > overzicht teamtrainingen

Kwaliteitsgarantie

Wij zijn overtuigd van de kwaliteit van onze trainingen. Als het team de training lager beoordeeld dan een 8 gemiddeld dan is deze Training Gratis

Wij verbeteren de samenwerking voor o.a.

Loading...

Ervaringen van deelnemers

Loading...