Probleem in de samenwerking

Misschien herken je het wel…
Je communiceert zo helder mogelijk jouw boodschap.
Maar de ander begrijpt iets anders dan jij had bedoeld.
Je voelt je beiden gefrustreerd en onbegrepen.

Waarom gaat het mis?

Het gaat mis in de samenwerking wanneer jij je er niet van bewust bent dat je collega in een heel andere wereld leeft dan jij en dus ook een heel andere stijl (kleur) van communiceren heeft.

Oplossing: Spreek de TAAL van je collega!

Als je de ander niet meer behandelt zoals jezelf graag behandeld wilt worden, maar behandelt zoals de ander behandeld wil worden. Zou de samenwerking dan niet met sprongen vooruit gaan? De SCANmethode helpt je om op deze doeltreffende manier te communiceren.

Maak samenwerken eenvoudig

De SCANmethode bestaat uit vier gedragstypes: Social, Conscientious, Active en Narrative en is ontwikkeld om de samenwerking binnen je team eenvoudig te maken. Aan de hand van vier kleuren weet je snel wat jouw gedragstype is en die van je collega zodat je kunt aansluiten bij de wereld van elkaar. Ga van de Ergernis naar de kwaliteit van je collega. Zie onderstaand SCANmodel:

teamrollen
Het SCANmodel is geregistreerd bij het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom.

 

Hoewel alle belangrijke kennis op het gebied van communicatie en teamwerk in de training zijn verwerkt, behandelen wij geen dikke trainingssyllabus , maar alleen die zaken die cruciaal zijn voor de samenwerking binnen je team. Doordat deze krachtige tools eenvoudig zijn toe te passen, is de kans veel groter dat je teamleden deze tools ook daadwerkelijk in de praktijk gaan gebruiken.

Neem contact op voor een GRATIS presentatie

Van SCANelkaar naar > KENelkaar

Als je op de foto klikt met je muis, dan zie je meteen wat zijn of haar gebruiksaanwijzing is. Als jouw teamleden ook elkaars gebruiksaanwijzing zouden weten en daardoor meer gebruik gaan maken van elkaars kwaliteiten, zou de samenwerking dan niet met sprongen vooruit gaan?

Van herkenning naar erkenning

Je team bestaat uit unieke mensen die allemaal een andere samenstelling hebben van de vier kleuren. Om optimaal samen te werken is het belangrijk dat teamleden elkaar goed kennen. Zo ontstaat er vertrouwen en verbinding in je team. Middels de SCANteamdesk komen je teamleden snel achter hun eigen gebruiksaanwijzing en die van de andere teamleden:

goede samenwerking

Wanneer het team volgens de SCANmethode werkt, dan zullen ze zich minder aan de ander ergeren (aan zaken waar ze zelf beter in zijn), maar juist gebruik maken van de kwaliteiten van de ander (waar ze zelf niet goed in zijn).  Echt teamwerk!

Resultaat

Als je teamleden optimaal gebruik maken van elkaars kwaliteiten wordt het team effectiever en ontstaat er meer plezier in de samenwerking.
Daardoor gaat de algehele performance van het team omhoog. Kies een teamtraining die bij jouw team past.

Maak een afspraak

SCANmethode is onderdeel van:

Voor een overzicht van de trainingen ga naar > overzicht teamtrainingen

Kwaliteitsgarantie

Wij zijn overtuigd van de kwaliteit van onze trainingen. Als het team de training lager beoordeeld dan een 8 gemiddeld dan is deze Training Gratis

Wij verbeteren de samenwerking voor o.a.

Loading...

Ervaringen van deelnemers

Loading...