Wanneer je bovenstaande SCANmodel vergroot, herken jij je dan ook in één of twéé van de vier kleuren?

Ik had een verkoopgesprek met een directeur-eigenaar, die beter wilde samenwerken met zijn teamleden. Ik vertelde hem over de teamtrainingen waarbij hij mij onderbrak. Ik zal nooit vergeten wat hij toen zei: ‘Ik heb voor mijn klanten alle tijd, maar jij bent mijn leverancier, dus heb ik voor jou maar een half uur. Voordat ik met SCAN bezig was, zou ik mij waarschijnlijk beledigd hebben gevoeld. Maar nu zat ik gelijk in de samenwerking-modus: hoe kreeg ik het voor elkaar dat hij echt naar mij luisterde?

 Hoe sluit ik aan bij zijn wereld?
Ik vroeg me af of hij meer extravert was dan introvert.
Ik ging ervan uit dat hij meer extravert was, anders zou hij bovenstaande niet hebben geopperd. En de laatste vraag die ik mijzelf stelde was of hij meer relatiegericht of taakgericht was.
Ik vond zijn reactie duidelijk een taakgerichte opmerking. In mijn hoofd kwam ik dus heel snel uit bij het rode gedragstype en voelde me gelijk ontspannen. ‘Het is dus helemaal geen botterik waar ik mij beledigd door voel, maar gewoon iemand met het rode gedragstype. De vraag is nu, hoe ik kan aansluiten bij zijn communicatiestijl?’

Ik vermoedde dat hij heel resultaatgericht was en hoorde mijzelf zeggen: ‘half uur? Ik kan een teamtraining ook in 7 minuten uitleggen!’

Ik zag gelijk een glimlach op zijn gezicht. ‘Now we’re talking’ hoorde ik hem verheugd zeggen. ‘Tak, tak, tak. Gas op de plank en snel zaken doen.’ En uiteindelijk liep ik met de opdracht naar buiten. Thuis keek ik nog even op  het SCANmodel en wist dat ik terecht had aangesloten bij de rode belevingswereld.

Van SCAN elkaar naar KEN elkaar.
Zou dit ook kunnen werken voor samenwerking in een team?

Wanneer we ons bewust zijn dat een collega anders in elkaar kan zitten dan jij zelf, dan zul je zien dat er meer respect en verbondenheid wordt ervaren op de werkvloer. Maar daardoor ga je nog niet beter samenwerken. Je zult eerst heel specifiek moeten weten waar jouw collega beter in is dan jij.

In teamoverleg kun je daar achter komen, maar je kunt natuurlijk ook een basistraining met je team volgen.

Maak jezelf ook sterker door je kwaliteiten te verbinden met die van je collega. Lees meer>

Auteur: Jan Mik.

Heb jij nog tips hoe je beter kunt samenwerken? Deel dan jouw ervaringen in onderstaand commentaarveld. En hier kun je natuurlijk ook je vraag kwijt.

Vind je dit artikel waardevol? Deel hem dan met jouw netwerk.
Dit kan door middel van de sociale media knoppen hieronder, zodat ook de mensen in jouw netwerk profiteren.

Denk jij dat SCAN jouw team kan helpen om veel meer gebruik te maken van elkaars kwaliteiten? Of heb je nog vragen?

 

Wil je meer informatie? Bekijk de teamtrainingen.