Op een receptie kwam in een teamleider tegen.

Ik hoor het hem nog zeggen, “Iedereen dronken een glas, deed een plas en alles bleef zoals het was.” Hij keek beteuterd.

“En dan te bedenken dat al mijn teamleden enthousiast waren op de trainingsdag zelf. Ik ook. Ik betaalde de factuur van het trainingsbureau grif in de overtuiging dat dit een investering in mijn team was, die ik er dubbel en dwars weer uit zou halen. Maar dat bleek ijdele hoop te zijn. Na een paar maanden stonden we met ons team weer helemaal aan het begin. Iedereen had de dikke syllabus in de kast liggen waarin haarfijn stond uitgelegd hoe we beter moesten communiceren, feedback geven en bovenal hoe we effectiever moesten samenwerken in het team.”

Hij vroeg ook nog aan zijn collega wanneer zei met haar team voor de laatste keer de hei op was geweest. Dat moest ongeveer 2 jaar geleden zijn geweest. Iets met ongekookte spaghetti die je dan in marshmallows moest drukken waardoor je samen een mooie spaghettitoren kon bouwen. Doormiddel van deze spaghetti kon je in die samenwerking ervaren wie de leider was en wie een meer ondersteunende teamrol innam. Maar met die summiere ervaring werd nu niets meer gedaan.

Ze vergeleek het met haar man die obesitas had. Hij was naar een dag van de weight watchers geweest. Had een mooie boek mee gekregen waarin makkelijke caloriearme gerechten stonden. Maar daarna is hij alleen nog maar dikker geworden want het goedbedoelde boek bleef in de kast liggen.

HERKENBAAR?

Veel teamleden weten na een samenwerkingstraining alleen nog dat ze een lekker kroket bij de lunch kregen. Maar ze kunnen vaak geen cruciaal punt noemen die ze voortaan anders doen in hun team.

ONNODIG!

Bij SCANelkaar weten we dat ingesleten patronen in de samenwerking heel hardnekkig kunnen zijn. Daarom zien wij de trainingsdagen meer als het slaan van piketpaaltje in de toekomst. De daadwerkelijk veranderingen binnen het team gaan niet gebeuren op de trainingsdag zelf maar wanneer de teamleden op maandagmorgen weer op de werkvoer samenwerken. Week na week, jaar na jaar.

Hierbij is het onontbeerlijk dat het team aan die samenwerking blijft werken. De SCANteamdesk helpt je daarbij, zodat je teamleden niet alleen weten dat ze een kroket bij de lunch kregen maar dat de dagelijkse praktijk is dat ze met veel plezier gebruik maken van elkaars kwaliteiten. Kijk naar de Complete training voor een optimaal resultaat.

Heb jij ook zo’n bovenstaande ervaring meegemaakt in je team of weet jij nog methodes die wel beklijven in de toekomst?

Deel jouw ervaringen in onderstaande commentaarveld, zodat we er allemaal van kunnen leren en ons voordeel mee kunnen doen. En hier kun je natuurlijk ook je vraag kwijt.

Vind je dit artikel waardevol?
Deel hem dan met jouw netwerk.
Dit kan door middel van de sociale media knoppen hieronder, zodat ook de mensen in jouw netwerk profiteren.