Wil je zo gelukkig en effectief mogelijk leven in 2018?

Gebruik de DOM methode!

D: Heb een duidelijk en afgebakend DOEL voor ogen. Want alles waar jij je op focust groeit. Dus maak groter waar je hart sneller van gaat kloppen. Als voorbeeld voor een doel kijk ook eens naar onze missie.

O: Trek regelmatig tijd uit voor ONTSPANNING wanneer je je doel aan het realiseren bent. Ontspanning ligt in de eenvoud: lezen, lopen, rennen, fietsen, zwemmen, niksen, uit eten. Grote kans dat in die ontspanning creatieve ideeën naar boven borrelen. Dus hou pen en papier bij de hand, zodat je je doel nog beter vorm kunt geven. In de biografie van Walter Isaacson over Steve Jobs lezen we dat Jobs heel veel liep. Als hij een bespreking met je had nam hij je mee voor een blokje om. En we weten nu allemaal welke creativiteit dit heeft opgeleverd.

M: MENSEN hebben mensen nodig: Ik herinner mij een scene uit de biografie van Mandela. Hij was opgesloten op robbeneiland maar wilde zich niet schikken naar de gevangenis regels dus werd hij opgesloten. Alleen in een ruimte. Na een paar dagen merkte hij diep van binnen: “Ik heb mensen nodig”. De mens is een groepsdier. Ook al ben je helemaal niet zo relatiegericht. Ook jij hebt mensen nodig. Als uitlaatklep, voor reflectie. Een goed gesprek, een arm om je schouder. Zodat je daarna weer verder kunt. People who need people, are the luckiest people in the world.

Dus wees DOM in 2018!

Heb jij nog kernachtige tips om gelukkig te leven?
Deel dan jouw ervaringen in onderstaande commentaarveld.

Vind je dit artikel waardevol?
Deel hem dan met jouw netwerk.
Dit kan door middel van de sociale media knoppen hieronder, zodat ook de mensen in jouw netwerk profiteren.