Heb je een nieuwe baan aangeboden gekregen en twijfel je of je deze baan moet accepteren, gebruik dan de onderstaande 5 tips.

Tip 1: Volg eerst je hart en gebruik dan je hoofd, en niet andersom.
In het boek ‘De huisarts die liever stukadoor was’ lezen we over verschillende carrièreswitchers. Toen ze gingen voelen waar hun passie lag, merkten ze pas echt waar ze gelukkig van werden. Gebruik tenslotte je verstand om te beoordelen of deze baan wel bij je past. Het probleem met de carrièreswitchers was dat ze eerst met hun hoofd een baan kozen waardoor ze niet echt gelukkig waren.

Tip 2: Vraag je familie en vrienden wat je sterke kanten zijn.
Vaar niet blind op één advies, maar haal het gemiddelde uit alle feedback die je hebt verzamelt.

Tip 3: Maakt deze keuze mij blij?
De hele wereld kan wel zeggen dat dit de baan is die als een maatkostuum bij je past, maar krijg JIJ een glimlach op je gezicht wanneer je je verplaatst in deze baan? Denk hierbij ook aan de minder leuke kanten.

Tip 4: Geeft de nieuwe baan mij energie of zuigt die baan alle energie uit mij weg?
Geluk is energie! Probeer het maar eens in je eigen leven en denk maar eens aan de mensen om je heen die je helemaal leegzuigen. Terwijl je ook vrienden hebt waar je zo goed mee kan praten, dat je opgeladen thuis komt. Zo is het ook met je baan. Er zijn mensen die opbloeien van een hele dag adviezen geven in een winkel, terwijl er ook mensen zijn die gelukkig worden van een hele dag alleen achter een computer programmeren. Als deze mensen wisselen van baan komen ze allebei in een burn-out terecht.
Waar krijg  jij energie van? Dan gaat dat jou gelukkig maken.

Tip 5:  Voelt die nieuwe baan licht of zwaar?
Visualiseer je toekomstige baan zo goed mogelijk. En wat voel je dan en waar in je lichaam zit dat gevoel? Een steen in je buik of geeft dit gevoel je vleugels?

Wanneer je op bovenstaande tips groen licht hebt gekregen, dan zou ik er voor gaan. When your heart is in it, the sky’s the limit!

Auteur: Jan Mik.

Heb jij nog tips hoe je een goede keuze kunt maken?

Deel dan jouw ervaringen in onderstaand commentaarveld. En hier kun je natuurlijk ook je vraag kwijt.

Vind je dit artikel waardevol? Deel hem dan met jouw netwerk.
Dit kan door middel van de sociale media knoppen hieronder, zodat ook de mensen in jouw netwerk profiteren.

Denk jij dat SCAN jouw team kan helpen om veel meer gebruik te maken van elkaars kwaliteiten? Of heb je nog vragen?

 

Wil je meer informatie? Bekijk de teamtrainingen.